5 makeup artist Indonesia yang patut anda follow dan ambil inspirasi

Indonesia memang terkenal dengan gaya solekan yang sangat menarik dan memukau. Kalau anda sedang mencari gaya makeup untuk perkahwinan, anda boleh tengok senarai 5 makeup artist Indonesia yang patut anda follow dan ambil inspirasi.

1- nanathnadia

Makeup yang minimal tapi sangat wow. Naik seri pengantin bila makeup sebegini di hari istimewa. Ayu sangat!

2-bennusorumba

Merupakan make up artist kepada banyak selebriti Indonesia seperti Kris Dayanti, Rossa, Syahrini dan lain lagi. Makeup yang menampakkan features muka sharp dan lembut.

3-irvanriady

Makeup yang sangat menawan dan mampu membuatkan pasangan anda berdebar melihat anda. Signature look Irwan Riady adalah makeup mata yang nampak fresh dan eyebrow yang dilukis sempurna. Perfect look for a wedding!

4- fitriliza

Sesuai bagi mereka yang berhijab supaya mata anda kelihatan wow di hari persandingan. Makeup yang menekankan bahagian mata supaya lebih menonjol.

5- marlenehariman

One word, PERFECT! Makeup yang sungguh sempurna dan nampak sangat ringkas tetapi anggun.

Ini hanyalah sebahagian dari pilihan kak Nac untuk makeup artist indonesia. Anda boleh ambil sebagai inspirasi untuk hari perkahwinan anda. Boleh tunjuk kepada makeup artist anda sebagai contoh. Bukan makeup artist Malaysia tak bagus ya, cuma ini pilihan kak Nac untuk di Indonesia.

Nanti kak Nac cuba senaraikan makeup artist Malaysia yang kak Nac suka ya.

Untuk info lanjut mengenai serum NAC Cosmetics yang boleh merawat kulit anda sebelum hari pernikahan, dan foundation yang sesuai dipakai harian diimport dari Korea, boleh klik di sini.

Sila share artikel blog ini kepada kawan dan keluarga yang bakal berkahwin mengenai 5 makeup artist Indonesia yang patut anda follow dan ambil inspirasi.

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *