Cara untuk merahkan dan melembapkan bibir secara semulajadi

Bibir merah menjadi idaman setiap wanita. Bibir anda gelap dan kusam? Ketahui cara untuk merahkan dan melembapkan bibir secara semulajadi.

Cara untuk merahkan dan melembapkan bibir secara semulajadi
Bibir selalunya menjadi gelap kerana terdedah kepada matahari, perbuatan merokok, kerap memakai lipstick dan juga keturunan. Seeloknya anda skrub bibir 2 kali seminggu. Paling penting untuk memakai lipbalm ketika tidu dan juga ketika keluar rumah. Kemudian, kena rajin lakukan mask di bibir. Bagaimana? Lihat cara untuk merahkan dan melembapkan bibir secara semulajadi.

Hanya menggunakan dua bahan utama iaitu beetroot/ ubi bit dan juga madu, bibir boleh menjadi merah. Beetroot atau ubi bit memang mempunyai warna merah semulajadi. Bahkan mempunyai agen yang boleh mencerahkan bibir yang gelap.

Bahan yang diperlukan :

a. Ubi bit/ Beet root boleh didapati di Tesco/Giant

b. Madu

Cara-caranya :

Potong ubi bit secara dadu dan kecil. Campur bersama satu sudu madu. Boleh simpan di dalam peti ais untuk digunakan berterusan. Lakukan sekali setiap hari.

Jangan lupa untuk pakai NAC Cosmetics Super Flawless Serum untuk melembapkan bibir, menaikkan warna lipstick dan supaya lipstick tahan lama.

Sila share artikel blog NAC Cosmetics kepada kawan dan keluarga anda yang ingin tahu Cara untuk merahkan dan melembapkan bibir secara semulajadi.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *